Tips om lekkere (slow) koffie te zetten!

Tips om lekkere (slow) koffie te zetten!

Wim Rosseau
Lekkere koffie kan je nog altijd eenvoudig klaarmaken met een filter of French press. Gebruik zoveel mogelijk vers gebrande hele bonen, net gemaald voor je uw koffie zet. 
Gebruik een koffiemaler die de koffie maalt, en niet snijdt. Koffiemalers met messen of bladen snijden de koffie. Dat zorgt voor koffiepoeder/korrels van ongelijke grote. Met maalschijven (platte of conische) is de gemalen koffie veel gelijkmatiger. Start met 7 gram per tas (51 gram per liter) als startpunt en bepaal zelf je eigen perfecte verhouding. Het water loopt dan beter door de koffie, waardoor er meer smaak in je kop geraakt. Gebruik bij voorkeur gefilterd water voor een constante smaak en om je toestel kalkvrij te houden. Water met en temperatuur rond de 92°C, ttz laat het water na het koken even afkoelen. Kokend water verbrand de koffie.
Gebruik geen suiker als je koffie echt wil proeven. Alleen slechte koffie wordt beter van suiker. Als jij je koffie lekker vind met suiker moet je dat vooral niet laten. Bewaar uw koffiebonen luchtdicht. ROSS coffee biedt u koffie aan in hersluitbare verpakking.
Koffiebonen zijn er in vele smaken en soorten en daarom is het leuk om vooral nieuwe dingen te blijven proberen. Misschien willen je smaakpapillen wel een nieuwe sensatie ervaren!?
Met deze tips staat niks je meer in de weg om telkens weer fantastische koffie te zetten.. behalve natuurlijk de vers gebrande koffiebonen! Die bestel je hier.
Zaterdagvoormiddag is onze winkel open. In Kruibeke, op enkele meters van het postkantoor; in de Edmond Gorrebeeckstraat 13.
.