Tips om lekkere (slow) koffie te zetten!

Wim Rosseau
Lekkere koffie kan je nog altijd eenvoudig klaarmaken met een filter of French press. Gebruik zoveel mogelijk vers gebrande hele bonen, net gemaald voor je uw koffie zet. 
Gebruik een koffiemaler die de koffie maalt, en niet snijdt. Koffiemalers met messen of bladen snijden de koffie. Dat zorgt voor koffiepoeder/korrels van ongelijke grote. Met maalschijven (platte of conische) is de gemalen koffie veel gelijkmatiger. Start met 7 gram per tas (51 gram per liter) als startpunt en bepaal zelf je eigen perfecte verhouding. Het water loopt dan beter door de koffie, waardoor er meer smaak in je kop geraakt. Gebruik bij voorkeur gefilterd water voor een constante smaak en om je toestel kalkvrij te houden. Water met en temperatuur rond de 92°C, ttz laat het water na het koken even afkoelen. Kokend water verbrand de koffie.
Gebruik geen suiker als je koffie echt wil proeven. Alleen slechte koffie wordt beter van suiker. Als jij je koffie lekker vind met suiker moet je dat vooral niet laten. Bewaar uw koffiebonen luchtdicht. ROSS coffee biedt u koffie aan in hersluitbare verpakking.
Koffiebonen zijn er in vele smaken en soorten en daarom is het leuk om vooral nieuwe dingen te blijven proberen. Misschien willen je smaakpapillen wel een nieuwe sensatie ervaren!?
Met deze tips staat niks je meer in de weg om telkens weer fantastische koffie te zetten.. behalve natuurlijk de vers gebrande koffiebonen! Die bestel je hier.
Zaterdagvoormiddag is onze winkel open. In Kruibeke, op enkele meters van het postkantoor; in de Edmond Gorrebeeckstraat 13.
.

Read more →

ROSS COFFEE OP DE POLDERSCROSS, EN ERNA

Wim Rosseau

Houdt u ook van onze Vlaamse veldcross? Bent u een échte koffieliefhebber? Wil u de Belgische toppers live aan 't werk zien?
Dan kan dat gratis op de Polderscross op zaterdag 15 oktober!
 
SPECIALE ACTIE

Neem nu een abonnement van 6 maanden - 24 leveringen en u krijgt van ons 2 gratis inkomkaarten toegestuurd
Tevens de cross krijgt u gratis espresso, cappuccino, latte ..
 
Geniet van deze unieke aanbieding: wacht niet te lang, de gratis tickets zijn beperkt.
 
Tot op de cross,
Wim

Read more →

ROSS mobiel: officiële ontluiking

Wim Rosseau

Koffieliefhebbers en liefhebbers van allerlei andere fijne lekkernijen ... onze eerste mobiel is helemaal klaar. Vandaag, vrijdag 23 september 2016, stellen wij met veel trots ons mobiele koffiekar, de "ROSS mobiel" en het mobiele ROSS team voor.

Zaterdag, 24 september, dag van de Klant, is onze winkel open van 9 tot 15! Kom genieten van een espresso, amreicano, cappuccino, zelfgebakken wafel, zelfgemaakte porto, prosecco, croque monsieur, vlaai, bees, vlier

Be there, enjoy it!

Read more →

Mobiele ROSS Specialty Koffiebar

Wim Rosseau

De eerste finetuning is getest, we zijn er nog niet helemaal. Tegen woensdag wordt een verdere aanpassing van kleine details verwacht om volledig klaar te zijn om woensdag 3 augustus.

Julie en Lotte zullen lekkere Mercator koffie, prosecco en een hartige croque aanbieden op Playa Crubeca (https://www.facebook.com/groups/876351339086713/?fref=ts)

 

 

Read more →

Alles over Koffie en cupping @ ROSS

Wim Rosseau

De dames van de Kruibeekse KVLV hebben heel wat bijgeleerd over koffie, cupping en sloten de leerrijke namiddag af met een heerlijke croque monsieur én een écht lekkere koffie.

Read more →

Primeur: ROSS mobiel; én gratis glaasje prosecco

Wim Rosseau

De eerste ROSS mobiel is klaar, althans de buitenkant. Na maanden ontwerpen, aanpassen, finetunen hebben we vandaag ons gewrapte Corsa mogen afhalen.

De bezoekers en klanten die zaterdag 16 april langskomen genieten van de live primeur en kunnen het resultaat bewonderen met een gratis glaasje Prosecco!

 

 

Read more →

ROSS coffee wrap

Wim Rosseau

De volgende stap is gestart: het bekend maken van onze specialty coffees "on the road."

Corsa wrap Design 1

Read more →

DISCO party in St Niklaas

Wim Rosseau

Zin in een ouderwetse DISCO party? Genieten van een mix van soul, funk en pop.

Zin om gratis naar dé Disco party van het jaar te gaan? 

Zaterdag 27 februari in St Niklaas.

Bestel een abonnement van  12 Specialty Coffees en krijg 1 gratis toegangskaart of bestel een abonnement voor 6 maanden en krijg 2 toegangskaarten gratis.

Per bestelling van 95 euro is er ook een gratis toegangskaart.

Wees snel, de laatste kaarten wachten op u.

Read more →