Blijf in uw kot. Laat uw lekker kopje caffeine leveren

Wim Rosseau

Gezondheid primeert. Altijd.

Thuisblijven is momenteel de enige juiste oplossing is.

Of je nu werkt voor een baas, jezelf of gewoon thuis bent, gun jezelf een lekker kop koffie.

Ben je baas en wil je je thuiswerkende collega's een verkwikkende steun geven, verstuur een verrassing (wij kunnen uw aanmoedigingsbrief mee versturen)

Wij bieden met een speciale pakketprijs, keuze uit

2x 250g gemalen espresso koffies met een Bialetti -2kops (espresso) en ROSS espresso tas

2x 250g gemalen filter koffie met een Hario French Press (filter) en ROSS koffie tas

 

Kleine zaken zoals de onze kunnen niet zonder jullie.

Read more →

BURUNDI GAHAHE

Wim Rosseau

Gahahe, gelegen in de Kayanza provincie in Burundi, is gelegen op 1700 m. De koffiebonen worden bij Greenco na het plukken, geselecteerd op kwaliteit. Vervolgens gewassen, nogmaals manueel geselecteerd om finaal, na de droging met UV licht een laatste sortering ondergaan.

De BURUNDI Gahahe koffie scoort zeer hoog met 87 punten en heeft een complexe aciditeit, medium body en smaaktoetsen van pompelmoes en granaatappel

Greenco, gecertifieerd met UTC en 4C ondersteunt de diverse familiale koffietelers met speciaal opgeleide jonge agro-ingenieurs die een degelijk salaris en andere voordelen bekomen. Voor het milieu zijn alle installaties uitgerust met zonnepanelen en waterbehandeling.

 

Read more →

Tips om lekkere (slow) koffie te zetten!

Wim Rosseau
Lekkere koffie kan je nog altijd eenvoudig klaarmaken met een filter of French press. Gebruik zoveel mogelijk vers gebrande hele bonen, net gemaald voor je uw koffie zet. 
Gebruik een koffiemaler die de koffie maalt, en niet snijdt. Koffiemalers met messen of bladen snijden de koffie. Dat zorgt voor koffiepoeder/korrels van ongelijke grote. Met maalschijven (platte of conische) is de gemalen koffie veel gelijkmatiger. Start met 7 gram per tas (51 gram per liter) als startpunt en bepaal zelf je eigen perfecte verhouding. Het water loopt dan beter door de koffie, waardoor er meer smaak in je kop geraakt. Gebruik bij voorkeur gefilterd water voor een constante smaak en om je toestel kalkvrij te houden. Water met en temperatuur rond de 92°C, ttz laat het water na het koken even afkoelen. Kokend water verbrand de koffie.
Gebruik geen suiker als je koffie echt wil proeven. Alleen slechte koffie wordt beter van suiker. Als jij je koffie lekker vind met suiker moet je dat vooral niet laten. Bewaar uw koffiebonen luchtdicht. ROSS coffee biedt u koffie aan in hersluitbare verpakking.
Koffiebonen zijn er in vele smaken en soorten en daarom is het leuk om vooral nieuwe dingen te blijven proberen. Misschien willen je smaakpapillen wel een nieuwe sensatie ervaren!?
Met deze tips staat niks je meer in de weg om telkens weer fantastische koffie te zetten.. behalve natuurlijk de vers gebrande koffiebonen! Die bestel je hier.
Zaterdagvoormiddag is onze winkel open. In Kruibeke, op enkele meters van het postkantoor; in de Edmond Gorrebeeckstraat 13.
.

Read more →

Tijd voor coffee & cake

Wim Rosseau

Uitslapen, ontspannen, gaan wandelen ... geniet daarna van een lekker kopje koffie met zelfgebakken cake... of een tasje thee puur natuur van Pure Tea

Vandaag niet in huis? Bestel dan uw koffie of Pure Tea  bij ROSS Specialty Coffee.

Wil je zonder zorgen wekelijke genieten van écht lekkere koffie: neem een abonnement!

.

Read more →

Halloween Koffie, MERCOWEEN

Wim Rosseau
Voor Halloween wordt een speciale editie van de zeer lekkere Mercator koffie uitgebracht. Bestel nu Mercoween, uw Halloween koffie.
.
.
De avonden worden frisser en donkerder. Om elke Halloween liefhebber extra te laten genieten is er nu ... tijdelijk ... MERCOWEEN koffie.
Halloween - van oorsprong gevierd in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk en Ierland - wordt ook hier bij ons steeds meer gevierd.
Op 31 oktober - de avond voor Allerheiligen - verkleden kinderen zich en trekken ze door de buurt om bij alle voordeuren 'trick or treat' te roepen, waarna de kinderen snoepgoed krijgen. Geef de ouders een verkwikkende Halloween Koffie.

Read more →

ROSS COFFEE OP DE POLDERSCROSS, EN ERNA

Wim Rosseau

Houdt u ook van onze Vlaamse veldcross? Bent u een échte koffieliefhebber? Wil u de Belgische toppers live aan 't werk zien?
Dan kan dat gratis op de Polderscross op zaterdag 15 oktober!
 
SPECIALE ACTIE

Neem nu een abonnement van 6 maanden - 24 leveringen en u krijgt van ons 2 gratis inkomkaarten toegestuurd
Tevens de cross krijgt u gratis espresso, cappuccino, latte ..
 
Geniet van deze unieke aanbieding: wacht niet te lang, de gratis tickets zijn beperkt.
 
Tot op de cross,
Wim

Read more →

ROSS mobiel: officiële ontluiking

Wim Rosseau

Koffieliefhebbers en liefhebbers van allerlei andere fijne lekkernijen ... onze eerste mobiel is helemaal klaar. Vandaag, vrijdag 23 september 2016, stellen wij met veel trots ons mobiele koffiekar, de "ROSS mobiel" en het mobiele ROSS team voor.

Zaterdag, 24 september, dag van de Klant, is onze winkel open van 9 tot 15! Kom genieten van een espresso, amreicano, cappuccino, zelfgebakken wafel, zelfgemaakte porto, prosecco, croque monsieur, vlaai, bees, vlier

Be there, enjoy it!

Read more →