ROSS Coffee is partner van Salino

Wim Rosseau

ROSS Coffee is partner van SALINO, een symbool van kwaliteit en deskundigheid.

Salino

Stuur ons een mailtje op sabrina@rosscoffee.be en we werken voor jou een voorstel uit op maat.

Read more →

ROSS Coffee 's koffiebar - overname in De Vleeshalle

Wim Rosseau

Wij bieden een unieke kans voor ondernemers om onze geliefde coffee bar in het hart van Mechelen over te nemen. Gelegen in De Vleeshalle, onderscheidt onze stand zich door zijn exclusiviteit in het aanbieden van koffie, thee en andere warme dranken, inclusief homemade iced coffees en iced tea’s.

ROSS Coffee's koffiebar over te nemen in De Vleeshalle, Mechelen


Wat wij bieden:
• Exclusiviteit: Wij zijn de enige aanbieder van koffie, thee, desserten, taarten en pralines en chocolade in De Vleeshalle (met uitzondering van ijs, pannenkoeken en wafels). Dit garandeert een unieke positie zonder directe concurrentie binnen de foodhall.
• Ondersteuning en Gemak: De afwas, afvalverwerking en schoonmaak van de hal wordt verzorgd door De Vleeshalle. Dit maakt het beheer eenvoudiger en kostenefficiënt.
• Flexibele Personeelsbezetting: De zaak kan uitgebaat worden met of zonder vast personeel of met flexi/studenten. Er is geen drankenvergunning nodig en er zijn geen extra kosten voor zaalonderhoud.
Overname Details:
• Inrichting en Apparatuur: De stand, door ons ontworpen en ingericht wordt instapklaar verkocht met alle apparatuur (espressomachine La Marzocco GB5, Anfin maler, Mählkönig dubbele maler, pralinetoog, ijs- en diepvrieskasten en meer)
• Overnamedatum: 15 april 2024, met mogelijkheid tot training en overdracht van kennis.

Reden voor Verkoop: Wegens de complexiteit van meerdere activiteiten, hebben we besloten deze bloeiende zaak te verkopen.
Interesse? Neem contact op voor meer informatie voor deze kans om deel uit te maken van de bruisende gemeenschap van De Vleeshalle: sabrina@rosscoffee.be 

Read more →

Extra openingsdagen

Wim Rosseau
Voor al uw cadeautjes zoals een koffiepakket, een abonnement een bon of lekkere koffie op uw feest, of voor uzelf, is
onze winkel is tijdens de feestdagen open op
ZATERDAG én ZONDAG
van 9 tot en met 12hr30
.
Kan je niet komen: je kan ook bestellen op onze webshop: www.rosscoffee.be
.
.

Read more →

Eindejaarscadeau's

Wim Rosseau
Op zoek naar een cadeau? Bij ROSS Coffee heb je keuze uit ambachtelijke koffie, organische thee of een exclusief espressotoestel

Read more →

Dit weekend is het Black Friday!

Wim Rosseau

Dat betekent dat we dit hele weekend, van 24-11-2023 t/m Cyber Monday 27-11-2023, een mooie actie voor je hebben! Op alle artikelen in ons koffie- en thee assortiment ontvang je 15% korting.

ROSS Coffee werkt voor je smaakpupillen! Profiteer snel van de hoge kortingsactie op geselecteerde artikelen van hoge kwaliteit!

Code bij het uitchecken: 15BLACKFRIDAY2023

Read more →

ROSS Coffee op dé Bedrijvennetwerkdag: Bezoek uw Koffiecoach

Wim Rosseau
Beste ROSS Coffee fan

 

De Bedrijvennetwerkdag van VOKA belooft een opwindende gelegenheid te worden voor ondernemers en bedrijven in Vlaanderen die méér over koffiewereld willen weten. Schrijf je in via deze link

Wat kun je verwachten van Sabrina, uw Koffiecoach?

☕ Proeverij van Topkwaliteit Koffie: Bezoek onze stand en proef een selectie van hoogwaardige koffiebonen uit verschillende regio's. Ontdek de rijke smaken en aroma's die we kunnen leveren aan jouw bedrijf.

☕ De koffies komen uit onze eigen branderij: zorgvuldig gekozen en geroosterd. Enkel van topkwaliteit om zo de lekkere smaken te kunnen vrijgeven

☕ Demonstraties van Innovatieve Koffiemachines: Wij laten je de nieuwste koffiemachines zien die niet alleen geweldige koffie zetten,maar ook efficiëntie en gemak bieden voor jouw bedrijf.

☕ Consultatie voor Jouw Bedrijf: Sabrina staat klaar om jou te adviseren over de beste koffiekeuzes en koffiemachines die passen bij de behoeften van jouw bedrijf.

☕ Duurzaamheid en Maatschappelijke Verantwoordelijkheid: Leer hoe de Koffiecoach bedrijven helpt om milieuvriendelijke koffieproducten te kiezen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

 

Sabrina

 

TIP: kan u niet komen: probeer ons Proefpakket

Koop je ROSS Specialty Coffee hier

Read more →

SLA JE VOORRAAD IN - WIJ GAAN OP REI

Wim Rosseau

Beste ROSS Coffee fan

 

Wij gaan binnenkort genieten van een zomervakantie. Daardoor zal de branderij gesloten zijn.

Heb je nog koffie nodig? Bestel dan uw favoriete koffie in de webshop.

Wij zorgen er voor dat je in de loop van volgende week beleverd wordt.

Abonnementen worden wekelijks geleverd, altijd! Ook tijdens onze vakantie.

Elke zaterdag is de winkel in Kruibeke open van 9 tot 12hr30 (behalve 19 augustus)

De foodmarket van vele smaakmakers De Vleeshalle in Mechelen blijft vanzelfsprekend ook open, élke dag (behalve maandag) van 11 tot 21hr (22hr op vrijdag en zaterdag).

Sabrina & Wim

 

TIP: probeer ons Proefpakket

Read more →

Koffie is een natuurproduct, wat bij extreem weer?

Wim Rosseau

Koffie is een natuurproduct, als groene boon een harde kern, als geroosterde boon zeer poreus. Geroosterde koffie onbeschermd in de ijskast leggen zal ervoor zorgen dat de geur van dat wat ook in de ijskast ligt, opgenomen wordt door de bonen. Daarom wordt er gewerkt met afgesloten (her)verpakking.

Leg bonen in een vochtige omgeving, ze zullen vocht opnemen. In een droge omgeving, vocht afgeven. Deze afhankelijkheid geeft een verschil in samenstelling van de boon.

Temperatuurverschillen hebben steevast een invloed op de smaak. Laat uw koffie afkoelen en proef elke minuut. Goedkope koffie zal bitterder en bitterder beginnen proeven, kwaliteitskoffie niet, maar de smaak wordt wel anders.

Koffie bevat oliën. Dat kan je best zien bij te harde gebrande koffie: die geeft een oliefilm af – meestal dan op heel dionkere, zoniet zwarte gebrande bonen.

Deze oliën bevatten heel wat smaakcomponenten van de koffie. Ze binden zich echter ook met zuurstof. Hoe langer geroosterde koffie blootgesteld is aan zuurstof, hoe meer smaken er verdwijnen. Daarom gebruikt ROSS Coffee hersluitbare zakjes met een pne-way filter. Deze filter zorgt ervoor dat de vrijgekomen gassen na het roostingsproces weg kunnen uit het zakje, maar het filterje vermijdt dat de zuurstof in het zakje kan, waardoor bij goed gebruik van het zakje: telkens direct afsluiten na het gebruik, de smaken zo goed als mogelijk in de koffie blijven.

 

Omwille van al die variabelen, zal een professionele barista elke dag de koffie proeven, en opnieuw alle parameters afstellen om hetzelfde smaakprofiel te bekomen..Zeker in extreme koude of warmte, vochtige of droge omstandigheden is het van belang om hier aan te denken als uw koffie plots anders proeft.

Read more →

Koffie drinken bij warm weer ?

Wim Rosseau

JA, ZEKER !

 

We kunnen dezer dagen genieten van tropische temperaturen en zoeken daarom al snel verkoeling met een koud drankje enn laten we koffie achterwege.

Maar hoe zit dat nu?

Het voordeel van koffie is dat koffie ons lichaam niet uitdroogt. Of het nu warme of koude koffie is.

Het is zelfs goed om je dag te beginnen met een aantal koppen koffie : dat draagt bij aan een goede vochtbalans.

Wil je tijdens deze warme dagen geen warme dranken drinken, ga dan voor een ijskoffie : een cold brew, een iced latte, ….. alles kan zolang het maar niet teveel suiker bevat maar een échte koude koffie.

DUS : koffie, op welke manier ook, is een goede dorstlesser. De verse lekkere koffie, niet de snelwegkoffie

Ontdek onze lekkere koffies op onze website of in onze winkel/koffiebar

We helpen je graag om dat lekker kopje koffie te zetten

Iced latte - bij warm weer

 

Read more →

5 tips voor een keuze voor lekkere koffiebonen

Wim Rosseau

1.      Kies vers gebrande bonen : deze zitten vol smaken en aroma’s. Hoe ouder de koffie wordt hoe doffer de smaken. Bij gebruik van een espresso toestel zal je zien dat er bij verse bonen een mooie crema opzit.
2.      Kies voor 100% arabica-bonen : doordat zij hoger groeien bevatten ze minder cafeïne, zijn ze fijner van smaak en daardoor kwalitatief beter en gezonder
3.      Koffiebonen die blinken, zwart en vochtig zijn, zijn koffiebonen die verbrand zijn. Alle smaken zijn weggebrand, ze proeven ranzig en zijn ongezond
4.      Bedenk het volledige traject van de koffieboon : van plantage, over manuele pluk, transport, roosten, verpakken. Als er hierop bespaard wordt, dan besparen we rechtstreeks op de lonen van de koffieboeren ; en daar doen wij niet aan mee
5.      Jouw voorkeur. Het is belangrijk om jouw koffie te vinden : zoet, zurig of fruitig? Chocoladesmaken?

5 ti^s om goed koffiebonen te kiezen

Daar kunnen wij helpen.

Read more →