Beste koffieliefhebber

 

De dagen worden stilletje aan langer maar de druilerige dagen loeren nog om de hoek. Met deze nieuwsbrief zetten we filter koffie – of ook slowcoffee genoemd.

Om deze koffie te zetten neem je best filter koffie – deze is zo geroosterd dat de lekkerste aroma’s door het doorsijpelende water meegenomen worden.

Wat heb je nodig ? Als je op de link klikt, zie je wat ik bedoel

  • Filterkoffie: gemalen of zelf te malen voor de echte koffieliefhebber 

Niet iedereen heeft daarvoor zin of tijd, daarom malen wij op uw vraag onze koffie net voor u hem koopt. Zo blijven de aroma’s goed bewaard en met het handige sluitsysteem van onze verpakkingen blijft uw ook lang vers.

Ok, hier gaan we dan voor lekkere slow coffee

Zet je waterkoker op

Ondertussen kan je de gemalen bonen afwegen : 50-55g per liter water. De juiste hoeveelheid dien je zelf wat te experimenteren.

TIP: Sommigen drinken graag sterkere koffie dan anderen. Een beetje water later bijvoegen kan steeds

Zet je papieren filter in filterhouder en zet deze op je koffiekan.

Maak nu met het vers gekookt water de filter nat.

Het water druppelt in de kan, hiermee kan je je kan warm spoelen.

Nu mag je de koffie in je filter doen.

Het water is ondertussen wat afgekoeld zodat je de koffie niet verbrand.

Begin met eerst je koffie nat te maken, deze gaat ‘bloemen’

Daarna mag je verder opgieten.

Wij gebruiken hiervoor een waterkoker met en speciale ‘teut’ opdat we zo weinig mogelijk het papier raken .

Oh ja, sommige mensen zetten filter koffie met een koffiezetapparaat of perculator : de werkwijze is dezelfde enkel hoef je natuurlijk niet zelf het water te koken dat doet het toestel voor jou.

Volgende week gaan we op een andere manier koffie zetten.

 

Geniet van je koffie en van elkaar!

 

Wim & Sabrina

Wim Rosseau