Ontdek de verrukkelijke wereld van specialty koffie bij ROSS Specialty Coffee Roastery!

Geniet van de rijke smaken en aroma's van onze zorgvuldig geselecteerde Arabica koffiebonen, afkomstig uit verschillende hoeken van de wereld.

   Bestel nu!   

 Ross Specialty Koffie

 

 

 Koop hier je specialty koffie eenvoudig en snel online.Of je nu op zoek bent naar de lekkerste koffie in bonen of vers gemalen, voor je espresso of filter toestel, bij ROSS Coffee heeft de perfecte koffie voor jouw smaakpapillen.

Kies je voor single origins of onze een heerlijke house blend? Liefhebbers kunnen zelfs opteren voor een koffie abonnement. Je specialty koffie zorgeloos geleverd aan huis, elke week een andere

   Bestel nu!    

 

Ongelofelijk lekkere koffie

Ben je niet zeker welke koffie jij het lekkerste vindt?? Probeer ons specialty koffie proefpakket! Ontdek een divers smakenpalet van maar liefst 5 verschillende koffies.

 

 

wat maakt specialty koffie zo uniek?

Het vakmanschap van de mensen bij het productieproces

Kleinschalige boeren, vaak gericht op duurzaamheid en biodiversiteit, spelen een cruciale rol. Deze boeren streven naar optimale groeiomstandigheden voor hun koffieplanten, waarbij ze rekening houden met factoren zoals schaduw, bodemgezondheid en het vermijden van schadelijke chemicaliën. De unieke smaakprofielen


Elke partij koffiebonen kan verschillende nuances van smaak en aroma's bevatten, beïnvloed door factoren zoals het type bodem, het klimaat, de hoogte en het oogstproces. Dit leidt tot een opwindende variëteit aan smaken, van fruitige en bloemige tonen tot kruidige en nootachtige aroma's.

Het brandproces 

 

Bij specialty koffie wordt het branden beschouwd als een kunst. Brandmeesters werken met kleine batches om de optimale smaken naar voren te brengen, met aandacht voor factoren zoals de brandtijd, de temperatuur en het koelproces. Deze precisie draagt bij aan het behoud van de subtiliteit en complexiteit van de smaken die in de koffiebonen zijn ontwikkeld.Hoe onderscheidt specialty koffie zich van conventionele koffie?

Specialty koffie bevat minder cafeïne dan conventionele koffies.

Hoe komt dit?

De reden is simpel:

cafeïne is de zelfbescherming van de koffie tegen ongedierte. Hoe hoger, hoe minder ongedierte, hoe minder dat de plant zich moet beschermen. specialty koffie groeit bijna altijd op hoogte, waar het frisser is en er minder zuurstof is. Hierdoor zijn er niet alleen minder ongedierte, maar groeit de plant ook trager, waardoor die meer smaak kan opnemen.

Goedkope koffies zoals robusta en goedkope arabica groeien op lagere hoogtes, groeien sneller en hebben tot het dubbele aan cafeïne dan specialty koffie.

De hoogte bemoeilijkt ook wel het plukken. In plaats van massaproductie en standaardisatie, draait het bij specialty koffie om zorgvuldig geselecteerde bonen van hoge kwaliteit, vaak afkomstig uit specifieke regio's met gunstige groeiomstandigheden.

Deze bonen worden met uiterste zorg behandeld, van de oogst tot het brandproces. Dit draagt allemaal bij aan de kwaliteit van de koffiebonen zelf.

De hogere prijzen zijn dus voor de smaak en de langere werkduur.

De term “specialty” verwijst naar alle koffiesoorten die 80 punten of meer krijgen op een schaal van 100 punten tijdens het cuppen Dit is de sensorische evaluatie van koffie.


Meer dan gewoon koffie

Het uiteindelijke product van al deze inspanningen is een kopje koffie dat niet alleen cafeïne levert, maar een complete ervaring biedt. Specialty koffie heeft de kracht om mensen bewust te maken van de herkomst van hun koffie, de inspanningen van boeren te waarderen en te genieten van een scala aan smaken die verder gaan dan de traditionele bitterheid van massaproductie.

In een wereld waarin de koffiecultuur voortdurend evolueert, vertegenwoordigt ROSS specialty koffie een terugkeer naar authenticiteit en waardering voor het ambacht. Het is niet alleen een warme drank. Het is een verhaal van toewijding, innovatie en respect voor de natuurlijke bronnen die het mogelijk maken. Elke slok is een eerbetoon aan de rijke diversiteit van koffie en een uitnodiging om de wereld van smaken te verkennen die in elke boon verborgen zitten.

 

Waar wacht je nog op? Ontdek de ongeëvenaarde smaak van specialty koffie bij ROSS Specialty Coffee Roastery en laat je zintuigen verwennen door de beste koffie-ervaring die er is. Bestel vandaag nog en geniet van een heerlijke kop koffie die met liefde en expertise is gemaakt.

   Bestel nu!   

ROSS Coffee is erkend als ambachtsman