1.      Kies vers gebrande bonen : deze zitten vol smaken en aroma’s. Hoe ouder de koffie wordt hoe doffer de smaken. Bij gebruik van een espresso toestel zal je zien dat er bij verse bonen een mooie crema opzit.
2.      Kies voor 100% arabica-bonen : doordat zij hoger groeien bevatten ze minder cafeïne, zijn ze fijner van smaak en daardoor kwalitatief beter en gezonder
3.      Koffiebonen die blinken, zwart en vochtig zijn, zijn koffiebonen die verbrand zijn. Alle smaken zijn weggebrand, ze proeven ranzig en zijn ongezond
4.      Bedenk het volledige traject van de koffieboon : van plantage, over manuele pluk, transport, roosten, verpakken. Als er hierop bespaard wordt, dan besparen we rechtstreeks op de lonen van de koffieboeren ; en daar doen wij niet aan mee
5.      Jouw voorkeur. Het is belangrijk om jouw koffie te vinden : zoet, zurig of fruitig? Chocoladesmaken?

5 ti^s om goed koffiebonen te kiezen

Daar kunnen wij helpen.

Wim Rosseau