Sinds 2015 selecteren en roosteren wij de allerbeste koffiebonen. 

Hier, bij ons thuis. In onze eigen koffieroosterij.
Ambachtelijk en met de grootste zorg. En met een groot hart voor ons product.

De keuze voor kwaliteit is de rode draad in ons verhaal

Jaren geleden verzeilden we op een regenachtige dag in een koffiehuisje. We waren op vakantie in Frankrijk en we besloten om er te schuilen. En daar, in dat koffiehuisje in Tarbes, dronken we voor het eerst lekkere koffie. Dàt was het moment dat de start zou betekenen van ROSS Coffee.

De korte stop in dat koffiehuis leidde tot een lang en boeiend gesprek met de eigenaar. Hij bleek zijn koffies zelf te roosteren en gebruikte daarvoor groene koffiebonen die hij aankocht in Antwerpen. Koffie roosteren is een ambacht, dat werd duidelijk. Het resultaat onvergelijkbaar met dat van de snel gebrande supermarktkoffies.

Onze interesse was gewekt: van groene boon naar écht lekkere koffie

Wim ging op zoek naar de beste koffiebonen om zelf te roosteren. De smaak van koffie begint uiteraard bij de kwaliteit van de bonen. Daarom gebruiken we bij ROSS Coffee sinds onze start in 2015 enkel de allerbeste bonen van topkwaliteit: met de hand geselecteerd en aangekocht bij familiale koffieplantages die een uitstekende prijs krijgen.

Maar elke schakel in het proces om écht lekker koffie te maken, is belangrijk. De roosterij is geconditioneerd om temperatuur én vochtigheid constant te houden en zo een ideale omgeving te creëren voor de stockage van groene bonen.

We werken bij ROSS Coffee met een zes-kilo-brander van Giesen, waarmee we artisanaal roosteren, traag en op lage temperaturen, waardoor alle aroma’s die in de groene bonen zitten, vrijkomen voor uw kopje koffie.

Om die aroma’s perfect te bewaren, kozen we een uitgekiende verpakking met hersluitbare zipper en een speciaal verluchtingsventiel. Zo blijft onze koffie supervers.

Proeven van kwaliteit

De laatste stap is die van het koffiezetten zelf. Want het water, de opgiettemperaturen de maalgraad van je koffie zijn bepalend voor de smaak.

 

Onze koffie wordt geroosterd van koffiebonen afkomstig van kleine familiale plantages. Zij telen hun Arabica-koffiebonen op grote hoogte waardoor het cafeïnegehalte laag blijft, met respect voor de planten. Door de koffiebessen op het juiste moment te plukken en ze met de grootste zorg te wassen en te drogen, garanderen zij de beste kwaliteit.

Het resultaat?
Écht lekkere en zachte koffies met volle en diverse smaakprofielen.

bij ROSS Specialty Coffee Roastery, maken we tijd voor onze koffie.

Tijd om traag te roosteren, op lage temperatuur.
Tijd om onze koffiebonen zelf in te pakken. Onmiddellijk na het roosteren. Zo behouden ze hun smaak.

En we maken tijd voor u.
Tijd voor al uw vragen.

Tijd voor de beste service.

Tijd voor een verrassend lekkere kop kwaliteitskoffie.

Ontdek hier ons uitgebreide aanbod Single Origin koffies  en onze Blend - Mercator

jura web dealer jura dealer smaak van waasspecialty coffee