Koffie is een natuurproduct, wat bij extreem weer?

Wim Rosseau

Koffie is een natuurproduct, als groene boon een harde kern, als geroosterde boon zeer poreus. Geroosterde koffie onbeschermd in de ijskast leggen zal ervoor zorgen dat de geur van dat wat ook in de ijskast ligt, opgenomen wordt door de bonen. Daarom wordt er gewerkt met afgesloten (her)verpakking.

Leg bonen in een vochtige omgeving, ze zullen vocht opnemen. In een droge omgeving, vocht afgeven. Deze afhankelijkheid geeft een verschil in samenstelling van de boon.

Temperatuurverschillen hebben steevast een invloed op de smaak. Laat uw koffie afkoelen en proef elke minuut. Goedkope koffie zal bitterder en bitterder beginnen proeven, kwaliteitskoffie niet, maar de smaak wordt wel anders.

Koffie bevat oliën. Dat kan je best zien bij te harde gebrande koffie: die geeft een oliefilm af – meestal dan op heel dionkere, zoniet zwarte gebrande bonen.

Deze oliën bevatten heel wat smaakcomponenten van de koffie. Ze binden zich echter ook met zuurstof. Hoe langer geroosterde koffie blootgesteld is aan zuurstof, hoe meer smaken er verdwijnen. Daarom gebruikt ROSS Coffee hersluitbare zakjes met een pne-way filter. Deze filter zorgt ervoor dat de vrijgekomen gassen na het roostingsproces weg kunnen uit het zakje, maar het filterje vermijdt dat de zuurstof in het zakje kan, waardoor bij goed gebruik van het zakje: telkens direct afsluiten na het gebruik, de smaken zo goed als mogelijk in de koffie blijven.

 

Omwille van al die variabelen, zal een professionele barista elke dag de koffie proeven, en opnieuw alle parameters afstellen om hetzelfde smaakprofiel te bekomen..Zeker in extreme koude of warmte, vochtige of droge omstandigheden is het van belang om hier aan te denken als uw koffie plots anders proeft.

Read more →

KOFFIETIME ! elke week uw koffie in uw brievenbus

Wim Rosseau

Sinds 2015 roostert ROSS Coffee de allerbeste koffiebonen, ambachtelijk en met de grootste zorg. Single origins en blends met diverse smaakprofielen.
Met een abonnement ontvang je een half jaar lang wekelijks of tweewekelijkse leveringen. Eerst testen kan ook, je betaalt dan 33 euro voor een proefabonnement van een maand. Telkens 210 gram verse koffie in je brievenbus voor het week-end.
Koffie kan ook verkregen worden via de webshop of op zaterdagvoormiddag in de winkel.
elke week koffie in de brienbus. Lekker én gemakkelijk

Read more →

BURUNDI GAHAHE

Wim Rosseau

Gahahe, gelegen in de Kayanza provincie in Burundi, is gelegen op 1700 m. De koffiebonen worden bij Greenco na het plukken, geselecteerd op kwaliteit. Vervolgens gewassen, nogmaals manueel geselecteerd om finaal, na de droging met UV licht een laatste sortering ondergaan.

De BURUNDI Gahahe koffie scoort zeer hoog met 87 punten en heeft een complexe aciditeit, medium body en smaaktoetsen van pompelmoes en granaatappel

Greenco, gecertifieerd met UTC en 4C ondersteunt de diverse familiale koffietelers met speciaal opgeleide jonge agro-ingenieurs die een degelijk salaris en andere voordelen bekomen. Voor het milieu zijn alle installaties uitgerust met zonnepanelen en waterbehandeling.

 

Read more →

ROSS coffee wrap

Wim Rosseau

De volgende stap is gestart: het bekend maken van onze specialty coffees "on the road."

Corsa wrap Design 1

Read more →

Valentijn... een liefdesfestijn

Wim Rosseau
.
Een koffietje in de maneschijn
met zijn tweetjes gezellig samen zijn
een praline een zoentje een glaasje wijn
zachte vrolijke muziek
de lucht vol romantiek
geneugten leute plezier
de hartjes op een kier
recht in Cupido's vizier
rozengeur wat we ruiken
kriebels in de buiken
gezellig zitten dromen
dat er meer zal van komen
even ons laten zweven
genieten van het leven
wat kan de wereld toch mooi zijn
was het maar iedere dag Valentijn
zonder onderscheid van kleur en tas
een dagelijkse Valentijn eerste klas
voor iedereen groot en klein
blijvend gelukkig zijn
wat is dat toch fijn
Valentijn liefdesfestijn
.
Bestel hier uw Valentijnspralines
.
Nog een leuke mededeling: 4 februari zijn Sabrina en ik 5 jaar getrouwd :)

Read more →

ROSS Specialty Coffee Roastery open op zaterdag - SOLDEN

Wim Rosseau

Om iedereen de mogelijkheid te geven om met onze gespecialiseerde koffieroosterij kennis te maken, zijn we tijdens de kerstperiode bijna elke dag open.

Zaterdag 2 januari is de winkel open van 9 tot 15 uur.

Er zijn kortingen op de toestellen van Hario, Chemex, AeroPress en Bialetti

Alle koffies zijn vers geroosterd! Organische thee van Pure Tea, artisanale pralines van Casemir, de nieuwe Kruibeekse likeur Vlaai, toestellen en espressomachines van Jura.

Nieuwsgierig? Kom gratis een écht lekkere koffie proeven.

U kan ons vinden in het centrum van Kruibeke, in de Edmond Gorrebeeckstraat 13. Vlak aan het postkantoor van Kruibeke!

 

 

Read more →

De ROSS advertenties worden feestelijker

Wim Rosseau

De korste dagen van het jaar naderen met rasse schreden. De ROSS advertenties worden feestelijk. Wij helpen u graag verder met een heel lekker dagelijks kopje koffie. Online bestellingen worden 1 of 2 dagen later geleverd. Wil u eerst proeven? Dat kan ook, op zaterdag kan u heel wat uitleg bekomen terwijl u onze koffies proeft. Uiteraard kan u ook echte organische thee en artisanale pralines bij ons vinden.

Read more →

Gezien in de nieuwe Omroeper

Wim Rosseau

Vandaag staat ROSS Coffee reeds voor de 2° maal op de cover van de nieuwe Omroeper met een smakelijke advertentie. En daar zijn wij blij mee.

Gezien het succes van de beperkte opening op zaterdagmorgen zijn er plannen om op zaterdag langer open te blijven. Mogelijks ook voor en tijdens de feestdagen meerdere dagen.

Read more →

Nieuw: Artisanale pralines van Casemir

Wim Rosseau

ROSS Coffee heeft het gamma uitgebreid met superlekkere artisanale pralines van Casemir. De proefdoosjes waren al bijna op voor ze geopend werden :).

De primeur voor de eerste kopers is voor onze bezoekers in de winkel op zaterdagmorgen. Vanaf volgende week zullen ze ook via de webshop te koop zijn.

Onze geschenkverpakkingen zijn ook reeds te bekijken in onze winkel. Wil u zeker zijn van een tijdige levering, kan u uw bestelling al maken en een leverdatum afspreken

Onze winkel ligt in het centrum van Kruibeke, vlak aan het postkantoor. Wij zijn open van 9 tot 12.30.

U kan bij Ross Specialty Roastery terecht voor een heel gamma aan artisanaal geroosterde koffies, 16 verschillende organische thee's van Pure Tea, artisanale pralines, accessoires om uw koffie te zetten en espressotoestallen van het topmerk JURA, waarmee u gegarandeerd jarenlang uw lekkere espresso's thuis kan zetten.

Wim

Read more →

Porto Crubeka om warm van te worden

Wim Rosseau

De ROSS porto "Crubeka", jaargang 3 is gemaakt en is aan't trekken. De porto zal op smaak zijn in 't putteke van de winter. Een ideaal aperitiefje voor een lekkere maaltijd die, hoe kan het ook anders, afgesloten wordt met een heerlijke ROSS Coffee en een lekkere praline (morgen meer hierover) :)

Read more →